- Fri fragt i DK fra 499 kr -

Hveder med kardemomme

Hveder med kardemomme

INGREDIENSER
12 stk.

20 g gær
40 g sukker
1,5 dl kold mælk
1,5 dl koldt vand
2 æg
650 g hvedemel
10 g Kandy Spices kardemomme
8 g salt
75 g smør i tern


 

SÅDAN GØR DU

Opløs gær i mælk, vand og sukker. Pisk æggene sammen og rør i gærblandingen. Stød kardemommekapslerne i en morter, fjern de grønne skaller og knus kardemommekernerne så fint som muligt. Bland sammen med melet og kom i skålen med gærblandingen.


Ælt et par minutter ved lav hastighed på røremaskine, øg hastigheden til medium og ælt i 3-4 minutter, til dejen er elastisk. Tilsæt smørret og ælt i yderligere 5 minutter, til dejen er blank og slipper skålens sider. Dæk skålen med husholdningsfilm og sæt til hævning 1-2 timer, til dejen er fordoblet i størrelse.

Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 12 stykker à 80-85g. Spænd bollerne op (Se evt. youtube for guide til hvordan det gøres) og placer dem i tre rækker af fire boller i en ca. 35x25cm bradepande. Dæk med husholdningsfilm og lad efterhæve i 1-2 timer, til de er næsten fordoblet i størrelse. Forvarm ovnen på 200C varmluft og bag i 12-15 minutter, til bollerne er gyldenbrune. Lad hvile 5 minutter i bradepanden inden de flyttes til afkøling på en rist.

Flæk og rist evt. hvederne ved servering og smør de varme hveder med masser af koldt smør :) 

Opskrift af Marie Havnø Frank 

Din kurv